Dier & Letsel

Wie is aansprakelijk voor schade toegebracht door een dier?

Heeft u letsel opgelopen doordat u bent gebeten door de hond van uw buurman?

Bent u in aanrijding bent gekomen met een loslopende hond?

Of bent u ten val gekomen tijdens uw paardrijles?

In deze en andere gevallen waarin het dier van een ander persoon schade aan u toebrengt, is de ‘bezitter’ of de ‘bedrijfsmatiger gebruiker’ van het dier aansprakelijk voor uw schade.

Wie is aansprakelijk voor een wild dier?

Ook indien u voertuig- en/of letselschade oploopt door een wild dier, zoals een overstekend hert, kunt u onder omstandigheden uw schade verhalen. Dit is het geval indien sprake is van gebrekkig toezicht en/of beheer. In dat geval kan de verantwoordelijke instantie (zoals de gebieds-, weg- of wildbeheerder) aansprakelijk zijn voor uw schade.

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Is uw schade veroorzaakt door een dier? Wij informeren u graag over uw mogelijkheden voor schadeverhaal.

Neemt u gerust contact met ons op.

Zaak ter illustratie:

    Ernstig tandletsel na begroeting hond

    Liselotte wordt (te) enthousiast begroet door hond Floor. Floor springt tegen haar op en klapt tegen de voortanden van Liselotte. Eén voortand breekt af. Voor Liselotte breekt een zeer ellendige tijd aan; diverse tandartsbezoeken zijn noodzakelijk en de voortand lijkt sinds het voorval zeer kwetsbaar en breekt soms opnieuw af. De ouders van Liselotte maken zich zorgen, zeker nu Liselotte moeite heeft met het eten van ‘hard’ voedsel. Er ontstaan diverse kosten die uiteindelijk betaalbaar worden gesteld door de verzekeraar van de eigenaar van de hond. In de verre toekomst zal er nog een implantaat nodig zijn, zo geeft de tandarts aan, hetgeen in de duizenden euro’s kan lopen.